Foredrag

Vi kommer gerne ud og holder foredrag eller kurser om Tomatismetoden og dens anvendelsesmuligheder.

“Det musikalske øre”
henvender sig især til sangere, musikere og musikpædagoger samt skuespillere og andre, der er professionelt af hængige af stemme og hørelse.

“Nøglen til sprog og indlæring ligger i øret”
henvender sig til lærere, pædagoger, talepædagoger og sundhedspersonale.

Det enkelte foredrag varer ca halvanden time.

Det er også muligt at bestille en hel kursusdag, hvor vi kan gå dybere ind i stoffet omkring kommunikation og lytteevne og hvor der indgår aktive øvelser.

NØGLEN TIL SPROG OG INDLÆRING

LIGGER I ØRET

Gennem lyttetræning lettes vejen til læsningen. Når det kniber med tale, læsning, indlæring og koncentration er der grund til at fokusere på om øret og høresansen fungerer godt nok. Øret og hørelsen skal sammen med hjernen sørge for at lyden høres og forstås rigtigt, og er samtidig med til at koordinere indtryk fra alle sanser. Øret er med til at styre tale og stemme. Øret har betydning for balance, koordination og motorik. Hvis ørerne ikke er i stand til at opfatte og bearbejde lyden rigtigt, har det følgevirkninger på mange planer, både fysisk og psykisk.

Gennem lyttetræning er det muligt at hjælpe og forbedre ørets funktioner, og dermed åbne vejen for bedre koncentration og hukommelse, hurtigere ind-læring og større psykisk modstandskraft.

Tomatismetoden er udviklet af den franske øre, næse- halslæge professor dr.med. Alfred Tomatis. Med Tomatismetoden stimuleres hørelse og lige-vægtssans og de dertil knyttede forbindelser til hjerne, stemme og krop. Metoden benyttes verden over til forbedring af indlæring, koncentration, tale- og læsefærdigheder m.m.

Foredragsholder Mette Riemer